Mona

jivamukti teacher

“We are all just walking each other home” – Ram Dass

  • I see my yoga practice as a reflection of life, where I meet my preferences, my challenges and my fears, but also experience space, freedom and interconnectedness. The practice helps me to feel grounded, at easy with what is, at home within myself in this world.   

 

  • Mona is warm, graceful and caring, her classes are lovely, harmonious and inspiring.

Na mijn opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie ben ik ruim twintig jaar werkzaam geweest als docent moderne dans en jazzdans. Vanuit mijn passie voor dans heb ik veel beginnende en professionele dansers mogen inspireren en opleiden. Nu werk ik als mentor bij Design Academy Eindhoven, waar ik de Bachelor studenten begeleid. Vooral daar waar persoonlijke omstandigheden van invloed zijn op hun studie.

Toen yoga op mijn pad kwam, werd ik in eerste instantie aangetrokken door de bewegingen die vanuit mijn danshart vertrouwd voelden; geaard en in een flow. Tijdens een Jivamukti Yoga workshop van Petros Haffenrichter openbaarden zich de diepere lagen van yoga. Het zaadje was geplant! Van daaruit groeide mijn fascinatie, en daarna de motivatie om, samen met Francis, de Jivamukti Yoga Teacher Training te volgen in Upstate New York, onder het toeziend oog van de grondleggers David Life en Sharon Gannon.

In mijn Jivamukti Yoga lessen wil ik graag overdragen hoe bewuste ademhaling je dichter bij jezelf brengt en hoe de uitdagende yoga practice een reflectie van het leven is. Je kunt voorkeuren en weerstanden tegenkomen, angsten, maar ook ruimte, vrijheid en onderlinge verbondenheid ervaren. Jivamukti Yoga heeft die fijne combinatie in zich van toewijding en plezier.

Ik hoop dat mijn aandachtige en liefdevolle benadering ertoe mag bijdragen dat je je thuis voelt bij The Yoga Home. In de lessen, en vooral ook bij jezelf. Dat je kindness, inzicht en vertrouwen mag vinden; in jezelf, in de wereld waarin we samen leven.