Francis

jivamukti teacher

My Guru Shyam Das used to say: “Why ask for more if everything has already been given”

  • “Yoga is my life path, to discover who I really am. To learn to feel thankful, with all life’s blessings and calamities, as my teacher David Life puts it. I do my yoga practices with dedication, to connect with all beings and the world around me, and thus with God.”

 

  • Francis is kind, authentic and dedicated, his classes are balanced, challenging and heartwarming.

Via Oosterse vechtsporten en tai chi ben ik op het yogapad terechtgekomen. Na vijfentwintig jaar gewerkt te hebben in de jeugdhulpverlening, besloot ik de docentenopleiding Ashtanga Yoga te volgen bij De Yoga Studio Eindhoven. Hier is mijn nieuwe leven als yogadocent begonnen.

De Ashtanga Yoga methode bracht veel teweeg op verschillende niveaus. Vanuit mijn toewijding voor yoga ontwikkelde zich mijn sadhana (spirituele practice). Ik verdiepte me in de vele aspecten van yoga: de houdingen, de ademhaling, de meditatie, de yogafilosofie en het chanten. Dit leidde me uiteindelijk naar mijn beloved teachers David Life en Sharon Gannon, grondleggers van Jivamukti Yoga, bij wie ik mijn Jivamukti Yoga Teacher Training volgde, samen met Mona. Deze ervaring was het begin van een transformatie die mij opende. Compassie en liefde werden de drijvende krachten in mijn leven.

Het voelt voor mij als een geschenk om yogalessen te mogen geven vanuit een traditionele achtergrond, waarbij niet alleen fysieke, maar ook mentale en spirituele aspecten een rol spelen. Ik vind het geweldig om mensen tijdens mijn yogalessen te inspireren, te motiveren en te begeleiden vanuit compassie en liefde. Het maakt niet uit welke mogelijkheden of beperkingen iemand heeft, er is altijd iets moois te ontdekken tijdens een yogales. Het hier en nu dat telt, het verbinden van ademhaling aan de houdingen, het stilleggen van gedachten, de connectie met ons Zelf en het genieten van yoga. Voor mij gaat het uiteindelijk om de verbinding tussen mensen, dieren, de natuur, de wereld om je heen.