esther

jivamukti & yin teacher

“Humility is real power” – Radhanath Swami

  • Practicing yoga opens my heart for all that is. Trying to live my life in a flow of acceptance. Walking my path, step by step, with all its adventures and challenges on the way. Yoga is union with your Divine nature. So we can experience a deep connection with the world and all its inhabitants, and the Divine.

 

  • Esther is honest, joyful and inspirational, her classes are spicy, modern and uplifting.

De ‘truth of life’ is een zoektocht waar ik altijd mee bezig ben, maar met de yogapractices die ik deed kon ik nooit precies de verbindingen leggen. Totdat ik in 2016 een Jivamukti Yoga les bij Francis binnenstapte. Ik werd op slag verliefd. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek. Dit is de yogavorm waar mijn hart al zolang naar hunkerde. Ik leerde om de verbinding met mijn hart te maken, te openen en vanuit binnenuit op zoek te gaan naar dat authentieke stukje in mezelf. Ik kan wel zeggen dat Jivamukti Yoga mijn hele perceptie op het leven heeft veranderd. Het heeft mijn leven veranderd. Ik ben uit het full time onderwijs gestapt om me te focussen op het lesgeven bij The Yoga Home en op de spirituele beoefening.

Jivamukti Yoga is de yogavorm waarin alles samenkomt. Muziek, scriptures, toewijding (Bhakti), meditatie en non-harming van jezelf en anderen.

De Yin yogalessen kenmerken zich door veiligheid, stilte en de ruimte om naar binnen keren. Waarbij je je aandacht en energie aan jezelf mag geven, en mag onderzoeken en observeren wat er zich in je afspeelt. In de lessen werken we met de vijf elementen (water, hout, vuur, aarde en metaal) en de meridianen, zoals ik het heb geleerd van Jose de Groot.

In februari 2020 heb ik in Govardhan Eco Village in India de Jivamukti teachertraining bij oa. Jules Febre  mogen ervaren. Daar is het zaadje verder geplant voor de liefde voor Bhakti yoga, de yogavorm waarover we leren uit de Bhagavad Gita. Toewijding aan liefde, aan een diepe compassie voor alles en iedereen om je heen, aan the Divine. Of zoals mijn Bhakti teacher Sita Devi Dasi zegt: ‘Love is shown by actions’.

Tijdens mijn lessen ga je liefdevol mee in de teachings uit de yogafilosofie met uplifting muziek, een dynamische asana flow en meditatie. Kom je het eens ervaren?