esther

jivamukti & yin teacher
bedrijfsyoga

“Humility is real power” – Radhanath Swami

  • Practicing yoga opens my heart for all that is. Trying to live my life in a flow of acceptance. Walking my path, step by step, with all its adventures and challenges on the way. Yoga is union with your Divine nature. So we can experience and remember our deep and natural connection with the spiritual world. All I want is being of service to all beings on our beautiful planet.
 
  • Esther is honest, joyful and inspirational, her classes are spicy, modern and uplifting.

De ‘truth of life’ is een zoektocht waar ik altijd mee bezig ben, maar met de yogapractices die ik deed kon ik nooit precies de verbindingen leggen. Totdat ik in 2016 een Jivamukti Yoga les bij Francis binnenstapte. Ik werd op slag verliefd. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek. Dit is de yogavorm waar mijn hart al zolang naar hunkerde. Ik leerde om de verbinding met mijn hart te maken, te openen en vanuit binnenuit op zoek te gaan naar dat authentieke stukje in mezelf. Ik kan wel zeggen dat Jivamukti Yoga mijn hele perceptie op het leven heeft veranderd. Het heeft mijn leven veranderd. Ik ben uit het full time onderwijs gestapt om me te focussen op het lesgeven bij The Yoga Home en op de spirituele beoefening.

Jivamukti Yoga is de yogavorm waarin alles samenkomt. Muziek, scriptures, toewijding (Bhakti), meditatie en non-harming van jezelf en anderen.

In februari 2020 heb ik in Govardhan Eco Village in India de Jivamukti teachertraining bij oa. Jules Febre  mogen ervaren. Daar is het zaadje verder geplant voor de liefde voor Bhakti yoga, de yogavorm waarover we leren uit de Bhagavad Gita. Toewijding aan liefde, aan een diepe compassie voor alles en iedereen om je heen, aan God. Of zoals mijn Bhakti teacher uit GEV Sita Devi Dasi zegt: ‘Love is shown by actions’.

In 2022 ben ik met mijn Bhakti Yoga leraar Vedasara Das op pelgrimstocht naar India gegaan, waar we heilige en diep spirituele plekken hebben bezocht. Hierover lezen we in de Yoga geschriften, zoals Vrindavan, Radhakund, Govardhan Hill, Rishikesh, Natadwar en Neelkanth. Een reis die mijn connectie met de Superziel nog intenser maakt.

Tijdens mijn lessen ga je liefdevol mee in de teachings uit de yogafilosofie met uplifting muziek, een dynamische asana flow en meditatie. Kom je het eens ervaren?