esther

jivamukti yoga & yin yoga teacher
trauma sensitive yoga

“Humility is real power” – Radhanath Swami

  • Practicing yoga opens my heart for all that is. Trying to live my life in a flow of acceptance. Walking my yoga path, step by step, with all its adventures and challenges on the way. Yoga is connecting with pure, unconditional, Divine love. So we can experience and remember our deep and natural connection with the spiritual world.                            All i want is to serve.
 
  • Esther is honest, joyful and inspirational, her classes are spicy, modern and uplifting.

De ‘truth of life’ is een zoektocht waar ik altijd mee bezig ben, maar met de yogapractices die ik deed kon ik nooit precies de verbindingen leggen. Totdat ik in 2016 een Jivamukti Yoga les bij Francis binnenstapte. Ik werd op slag verliefd. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek. Dit is de yogavorm waar mijn hart al zolang naar hunkerde. Ik leerde om de verbinding met mijn hart te maken, te openen en vanuit binnenuit op zoek te gaan naar dat authentieke stukje in mezelf. Ik kan wel zeggen dat Jivamukti Yoga mijn hele perceptie op het leven heeft veranderd. Het heeft mijn leven veranderd. Ik ben uit het full time onderwijs gestapt om me te focussen op het lesgeven bij The Yoga Home en op de spirituele beoefening.

Jivamukti Yoga is de yogavorm waarin alles samenkomt. Muziek (Nada), scriptures (Shastra), toewijding (Bhakti), non-harming van jezelf en anderen (Ahimsa) en meditatie.

In februari 2020 heb ik in Govardhan Eco Village in India de Jivamukti teachertraining bij oa. Jules Febre  mogen ervaren. Daar is het zaadje verder geplant voor de liefde voor Bhakti yoga, de yogavorm waarover we leren uit de Bhagavad Gita. Toewijding aan liefde, aan een diepe compassie voor alles en iedereen om je heen, aan God. Of zoals mijn Bhakti teacher uit GEV Sita Devi Dasi zegt: ‘Love is shown by actions’.

In 2022 ben ik met mijn Bhakti Yoga leraar Vedasara Das op pelgrimstocht naar India gegaan, waar we heilige en diep spirituele plekken hebben bezocht. Over deze plekken lezen we in de Yoga geschriften, zoals Vrindavan, Radhakund, Govardhan Hill, Rishikesh, Shiva tempel Natadwar en sage Vashista’s cave in de Himalayas. Een reis die mijn hunkering nog intenser maakt. In oktober 2023 staat er een nieuwe India reis op de planning waar we kunnen dienen aan kinderen in sloppenwijken in Delhi en Rishikesh en jonge weduwen in Vrindavan.

Tijdens mijn lessen ga je liefdevol mee in de teachings uit de yogafilosofie met uplifting muziek, een dynamische asana flow en meditatie. Kom je het eens ervaren?